Online giro - verstuur een digitale acceptgiro

De digitale vervanger van de acceptgiro

Wat is online giro?

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 100 miljoen acceptgiro's verstuurd. De kosten van een acceptgiro liggen gemiddeld rond de 3 euro. Het komt regelmatig voor dat consumenten te laat of niet betalen. Nu versturen bedrijven dan vaak een incasso met acceptgiro naar de betreffende klanten, waardoor de kosten per factuur steeds verder oplopen. Interessant is dat in de praktijk blijkt dat 70% van de consumenten de factuurgegevens overtypt in zijn internetbankieren omgeving en het vervolgens overboekt, waarna de papieren acceptgiro in de prullenbak verdwijnt. Deze cijfers onderbouwen het feit dat de papieren acceptgiro niet meer van deze tijd is.

Hoe werkt online giro?

Je kunt één online giro per keer versturen of in grote aantallen tegelijk. Dit kan eenvoudig door de facturen in batchbestand bij Buckaroo aan te leveren. Het betaalsysteem zorgt ervoor dat jouw klanten automatisch de factuur met online giro per e-mail ontvangen. Als je klant de e-mail opent ziet hij de factuur waarin de online giro verwerkt is. Een belangrijk voordeel is dat je de uitstraling van de factuur geheel kunt opmaken in je eigen huisstijl. Jouw logo, bedrijfskleuren en teksten. Deze herkenning versterkt het vertrouwen bij je klant. Tevens vertoont de uitstraling van de online giro veel gelijkenissen met de bekende acceptgiro. Dit is een bewuste keuze geweest omdat hiermee ingespeeld wordt op het vertrouwde gevoel dat deze betaalmethode heeft bij de consument.

In de online giro selecteert je klant met één muisklik zijn bank, waarna hij direct terecht komt in de bekende betaalschermen van zijn bank. De betaalgegevens staan automatisch in het scherm ingevuld. Dit voorkomt dat een klant per ongeluk een verkeerd bedrag invoert. Zo kan je klant veilig en snel zijn factuur voldoen. Bij betaling ontvang je direct bericht zodat jouw systemen en medewerkers op de hoogte zijn van de betaalstatus van de factuur.

Factuur betalen met online giro
Factuur betalen via online giro

Voordelen van online giro

  • Herkenbaar dankzij de bekende look & feel van online giro
  • Besparen op het facturatie- en inningproces
  • Sneller betaalde facturen dankzij lage drempel van online giro
  • Volledig in je eigen huisstijl op te maken

Bekijk ook de mogelijkheden van QR

De QR-code is steeds meer in opkomst. Online en ook op papier. Dit vervangt tevens de oude acceptgiro én de online giro. Bij Buckaroo is het eenvoudig je eigen QR-code aan te maken die leidt naar een betaalomgeving. Een directe iDEAL QR link behoort ook tot de mogelijkheden.